Tablet les

Co Schipper uit Opmeer geeft les op i-pad en tablet.Veel 50-plussers (of zelfs jonger) willen graag met een tablet en smartphone aan de slag, maar hebben soms geen idee van de mogelijkheden en bediening van zo’n apparaat. Wil je een tablet cursus volgen, dan kan dat bij mij, zowel voor de i-pad (Apple) als voor Android (o.a. Samsung), want er zitten de nodige verschillen in de besturingssystemen. In groepjes van maximaal 5 cursisten, gaan we dan wekelijks in een ontspannen sfeer en een rustig tempo, aan de slag in 5 lessen van ca. anderhalf uur. Ik werk met 2 verschillende niveaus, de absolute beginner en mensen die al enige ervaring hebben. Voor ieder niveau is er een duidelijk en gedetailleerd lesboek beschikbaar. Als je interesse hebt kun je altijd even contact opnemen.

Hoe werkt de tablet cursus?
Formeer zelf een groepje van 4 of 5 mensen uit je omgeving die graag enkele lessen willen volgen. Het is handig als deze groep globaal hetzelfde niveau heeft als het om het gebruik van tablet of smartphone gaat. Dat kan vanuit verenigingsverband zijn of een familie- of vriendenkring. De 5 lessen geef ik aan huis, in een verenigingsgebouw of andere ruimte in sessies van ongeveer anderhalf uur, gewoon aan de keukentafel. De tijdstippen van de lessen bepalen we in overleg. Je kunt binnen je groep dus iedere week op een ander adres les krijgen, als je dat wilt. Het is wel van belang dat er een goede wifi verbinding tot de beschikking is en dat je in het bezit bent van een tablet. Het werkgebied is de Kop van Noord Holland.

Tabletles van Co Schipper uit Opmeer

Beginners
Met de cursisten die helemaal nieuw zijn met PC of tablet gaan we voornamelijk aan de slag met typen en e-mailen. In een rustig tempo leer je in 5 lessen de functies van het toetsenbord, e-mail versturen, beantwoorden en doorsturen. Daarnaast kun je algemene vragen stellen over die dingen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn.

Gevorderden
Als je al enigszins bekend bent met het gebruik van de tablet gaan we aan de slag met afbeeldingen opslaan, versturen en opslaan uit de e-mail. Het downloaden van apps, gebruik van e-reader, contactbeheer, wifi instellen, enz. Verder leer je handigheidjes en werken we aan het personaliseren van je tablet. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke vragen aangaande je eigen tabletgebruik.

Heb je nog vragen en/of wil je aanmelden, neem dan contact op.