Trump

Een opmerkelijk nieuwsfeit deze week was dat Donald en Melania Trump gegrepen waren door het corona virus. Ze komen elkaar blijkbaar toch soms nog wel eens ergens tegen, maar dat terzijde. Donald Trump is in mijn ogen iemand die met alles wat hij doet een bedoeling heeft en iedere gelegenheid aangrijpt om er zijn voordeel uit te halen. Wanneer dat voordeel te halen is kijkt hij eerst of de situatie hem persoonlijk verder kan brengen en daarna of het zijn land iets oplevert. In die volgorde.

Zo ook het verhaal over het coronavirus. Mijn eerste gedachte toen ik het nieuws hoorde was: Dat komt hem waarschijnlijk goed uit en wellicht is het niet eens waar, maar in scene gezet. Iedereen weet hoe onze vriend Donald over corona denkt en hij zal alles wat er gebeurt, waar of niet waar, in zijn voordeel omzetten. Hij was kort in het ziekenhuis en zal nu kunnen zeggen: “Zie je wel. Dat corona virus stelt niets voor. Binnen enkele dagen was ik al weer aan het werk.” Het me niet verbazen als die boodschap binnen nu en enkele dagen komt. Zo zit Donald Trump in elkaar. Hij wil en zal altijd gelijk hebben.

Er is al veel gezegd over Trump en je ziet dat er mensen dol op hem zijn en dat er mensen zijn die gruwen van hem, vooral door zijn manier van optreden in de media. Persoonlijk ben ik niet zo van narcistische types als Trump. Maar ja, dat kan ook gewoon mijn probleem zijn. Donald Trump is vooral slim, zelfverzekerd, heeft uitstraling, een grote bek en is vooral niets ontziend en meedogenloos. Al deze capaciteiten maken hem een van de meest succesvolle mensen op deze wereld en daar heb ik dan wel bewondering voor. Dat zijn succes talloze gedupeerden achter laat vind ik dan wel schrijnend. Egoïsme ten top, maar toch wens ik Donald beterschap. Ik wil voor iedereen het beste, dus Donald zal me wel een watje vinden.