Zonnepanelen of biodiversiteit?

De linkse Randstedelijke ideologen willen vooral heel snel van de fossiele brandstoffen af. Daarvoor in de plaats moeten dan voornamelijk zonnepanelen en windmolens komen. De Randstad is met afstand de grootste energieslurper van ons land en voor al die energieopwekkers is geen ruimte in die steden. Geen probleem: Er is ruimte zat op het platteland. Daar moeten dus maar vele hectares vol geplant worden met zonnepanelen en op elke plek met een beetje ruimte moet een windmolen komen, want ja, anders hebben ze op de grachtengordel geen stroom.

Ik krijg sterk het gevoel dat er velen in de tweede kamer geen idee hebben van de gevolgen. Ze hebben hun mond vol van biodiversiteit, maar niemand lijkt zich af te vragen welke invloed deze parken vol panelen op de natuur en de daarbij de biodiversiteit hebben. Onder die panelen groeit niet veel en dat is van directe invloed op het, niet zichtbare, bodemleven. Maar wat je niet ziet is er niet toch? Wil je schone energie of biodiversiteit vraag ik me dan af. Daarbij komt nog de vraag hoe schadelijk zonnepanelen zijn, wanneer ze stuk gaan door een brand. Niemand weet nog of daar dan stoffen door de lucht zweven die vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld asbestdeeltjes.

Dan nog de subsidieslurpende en ruim CO2 uitstotende biomassa centrales. Wat daar al aan feiten over bekend is! De CO2 uitstoot is stuitend en het gekke is dat er bomen gekapt worden om die dingen aan de gang te houden. De idioterie is dat iedereen die als kind wel eens een fikkie stookte weet dat je met je kop uit die rook moest blijven. Dat inademen voelde echt niet fijn. Maar ja, de verstedelijkte linkse idealist weet dat niet, en het boeit hem ook niet. Ze willen de wereld redden, maar overzien de gevolgen niet door de oogkleppen die ze dragen. Dus smijten ze met overheidsgelden om hun doel te verwezenlijken. Dat het platteland zo naar de klote gaat, zien ze niet. Daar woont immers bijna niemand en ze komen er toch ook nooit. Dus!

2 gedachten over “Zonnepanelen of biodiversiteit?

Reacties zijn gesloten.